Even voorstellen: Frans van de Meerendonk

12 augustus 2022


Frans van de Meerendonk is al 26 jaar een vertrouwd gezicht binnen onze club. Hij is bestuurslid en betrokken bij de organisatie van vele toernooien en activiteiten. Zijn enthousiasme en toewijding voor Tennis- en Padelvereniging De Hopbel zijn onuitputtelijk. We stellen Frans graag even aan je voor.

Hoe lang ben je al betrokken bij De Hopbel?
Sinds 1996 ben ik lid van De Hopbel. Nadat ik met de VUT ging ben ik me wat intensiever gaan bezighouden met de club. In 2007 was ik betrokken bij de 50+ commissie die we op initiatief van toenmalig trainster Trudy van Hout hebben opgericht. Het sprak met toen al aan dat De Hopbel een club was van de ‘gewone man’, gewoon gezellig zonder pracht en praal.

Kun je iets vertellen over jouw betrokkenheid bij de 50+ commissie
Ik heb vanaf het begin in de 50+ commissie gezeten. Hiervoor zijn initiatieven ontplooid zoals de vele uitwisselingen met andere verenigingen (o.a. Heeswijk, Liempde, Munsel): overdag gezellig lunchen over en weer. De commissie brengt regelmatig nieuwe initiatieven zoals het Thuisblijverstoernooi, mixtoernooien, ledenwerfactie ‘opstap naar tennis voor 50plus’. Maar ook jeu de boules-middagen. Sinds 2009/2010 vertegenwoordig ik de 50-plussers in het bestuur.

Wat vind je van de nieuwe energie die de padelbanen met zich meebrengen?
De realisatie van padelbanen is een geweldig initiatief gebleken: vooral het jeugdig elan dat hiermee aangetrokken wordt. We verjongen duidelijk wat ook jongere mensen naar het bestuur en commissies trekt. Die jonge en frisse blik is belangrijk. Binnen mijn familie vindt jong en oud z’n weg naar de padelbanen: mijn vrouw Netty heeft onlangs een reeks van padel-lessen gevolgd, mijn zoon Ralph zit in de padelcommissie en schoondochter Jenny in de commissie clubkampioenschappen. Ook mijn beide kleinkinderen Remco en Jill zijn enthousiast lid geworden.

Bij welke tennistoernooien met bijbehorende commissies ben je betrokken?
Naast mijn rol als bestuurslid ben ik bij alle activiteiten van 50+ betrokken: 2 mixtoernooien en de thuisblijverstoernooien. Ook ben ik toernooileider bij het 35+ toernooi van Meierijstad Makelaardij.

Is er naast De Hopbel nog tijd over?
Zeker! Ik fiets en tennis graag en veel. Ook zit ik nog in het bestuur van KBO Hoevenbraak. Mijn aandachtsgebied is de ledenadministratie en ik organiseer dagreizen.

Wil je verder nog iets kwijt?
Zeker: aan iedereen die wat meer betrokken wil zijn bij toernooien en activiteiten: Ik leer je graag de ‘kneepjes van het vak’ en vertel je over alles wat er bij komt kijken. Neem gerust contact met me op. Ook wil ik graag alle 35+ leden, die niet op vakantie zijn, oproepen om zich in te schrijven voor het Open Meierijstad Makelaardij 35+ tennistoernooi. Vooral ook leuk voor nieuwe leden om zo kennis te maken met de club én een leuke afsluiter van de zomervakantie. Wij zorgen er voor dat het een gezellig toernooi wordt. Daarnaast nodig ik 55-plussers uit om deel te nemen aan de Regtuit competitie die op maandagmiddag plaatsvindt. De competitie start op 31 oktober en er wordt tot half maart met uit en thuiswedstrijden in de regio gespeeld. Een heel gezellige competitie. Snel opgeven dus (voor 21 augustus) via de mail [email protected].   

Nieuwscategorieën