Fijne zomer!

10 augustus 2022


Alles valt op z'n plek deze zomer! De padelbanen en georganiseerde toernooien brengen gezellige drukte op onze tennis- en padelvereniging. Het ledenaantal groeit. Als bestuur kunnen we dan ook vol vertrouwen uitkijken naar een mooi nieuw seizoen. Namens het bestuur geef ik jullie graag een update.
 
We hebben met z'n allen een hectische maar leuke tijd achter de rug waarbij we veel uit de kast hebben moeten halen om het een en ander op poten te zetten. Het resultaat mag er zijn: mooie padelbanen en accommodatie en daardoor weer een fiks aantal nieuwe leden. Ondertussen zijn zowel tennis- als padeltoernooien georganiseerd. Dat is mooi want we willen graag dat er veel mensen de sporten tennis én padel in Schijndel kunnen beoefenen op onze mooie accommodatie.
 
Veel nieuwe leden en onderzoek naar meer padelbanen
En die nieuwe leden dat zijn vooral padelspelers, dat is niet vreemd want deze sport is 'booming'. Er wordt dan ook veel gebruik gemaakt van de 3 nieuwe banen. Ook het Open Briks Padeltoernooi was heel goed gevuld. Daar waren de geluiden dan ook goed hoorbaar dat dit naar meer smaakt: meer mogelijkheden om padel te spelen en grotere toeloop van deelnemers aan te kunnen. Hier geven we als bestuur natuurlijk gehoor aan en daarom zijn er al stappen ondernomen om een uitbreiding te kunnen realiseren op het moment dat we dat financieel ook aan kunnen. De vele aanvragen voor padelbanen bij de gemeente is voor hen aanleiding voor meer regelgeving en een toetsingskader te hanteren op dat gebied. Dat heeft geresulteerd in extra eisen bij het aanvragen van een vergunning. Verenigingen moeten laten onderzoeken welke geluidshinder, lichthinder en parkeerhinder er kan ontstaan voor omwonenden. Wij hebben een bureau daarvoor opdracht gegeven met als resultaat: er hoeven geen problemen te ontstaan voor omwonenden van onze  accommodatie. We hebben daarom een zogenaamde Activiteitenmelding gedaan bij de gemeente en ook zal nog een omgevings(bouw)ververgunning nodig zijn. Dan zal het bestuur bepalen wanneer er aan de ALV gevraagd kan worden om toestemming voor de aanleg van nog 2 extra banen. Dat kan pas als het we er van overtuigd zijn dat de vereniging het financieel kan dragen. Dus u hoort nog van ons! 
 
Gevraagd: meer vrijwilligers
Padel en nieuwe leden erbij dat levert nieuwe activiteiten binnen de vereniging die door vele vrijwilligers worden georganiseerd. Dat is top, maar met hetzelfde corps meer gaan organiseren dat is wat veel gevraagd. Daarom zullen we ons ook op deze nieuwkomers moeten gaan richten als het gaat om meer handen om het een en ander voor elkaar te krijgen. Nieuwe toernooien en competities organiseren, en wellicht daardoor ook meer vraag naar een verruiming van de openingstijden van en toeloop in ons paviljoen. Het kan allemaal gedaan worden als we er met zijn allen de schouders
onder zetten. Vandaar dat we onderzoeken op welke manier we onze leden kunnen vragen om een klein deel van de vele werkzaamheden op zich te nemen. Bedenk eens zelf welke werkzaamheden het beste bij jou zouden passen. Vind je het leuk om samen met anderen een toernooi te organiseren, vind je het leuk om achter de bar te staan, houd je ervan anderen te verwennen met lekkere hapjes, vind je het leuk om samen met anderen werkzaamheden op de accommodatie te doen. Of ben je een kei in het ontwerpen van affiches? Bedenk wat jij zou kunnen doen en praat er eens over met andere leden. Vraag de barman bij wie je moet zijn om wat te leren over het bargebeuren. Vraag een vrijwilligers die een toernooi mee organiseert wat er allemaal bij komt kijken, wellicht zit er iets bij wat jij leuk vindt om te doen. Kortom..... kijk eens of jij samen met ons iets kunt betekenen voor de vereniging. Wij hebben jou nodig, net zoals jij ons nodig hebt om jouw lievelingsspelletje te spelen!!
 
'Regtuit' competitie: inschrijven kan tot 20 augustus
Onze ietwat ouder leden (vanaf 55 jaar) kunnen deelnemen aan de zogenaamde 'Reguit' competitie. Deze wordt op maandagmiddag gehouden in de periode november t/m maart. Er wordt in poules van ca. 10 verenigingen gespeeld in uit- en thuiswedstrijden (totaal dus ca. 18 maandagen). TPV De Hopbel neemt op dit moment met 4 teams deel. Elk team speelt met minimaal 4 (liefst meer) spelers elke wedstrijddag 8  sets in de heren dubbel. Heb je belangstelling om dit jaar mee te doen laat dat dan vóór 20 augustus weten aan Frans van de Meerendonk ([email protected]).
 
Ik wens jullie namens het bestuur van De Hopbel een mooie zomer!
 
Paul Schoenmakers
 

Nieuwscategorieën