In memoriam Rien van de Meerendonk

24 april 2020


Met verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden van Rien van de Meerendonk.

Wij wisten dat Rien aan het revalideren was na zijn herseninfarct, hij heeft hiertegen een ongelijke strijd moeten leveren. Door de huidige omstandigheden moest hij noodgedwongen stoppen met therapie, waarna zijn gezondheid snel achteruit ging.

Rien werd na zijn pensionering op 1 januari 2000 lid van tennisvereniging De Hopbel. Hij tenniste mee bij diverse interne competities. Ook was hij een vaste deelnemer van het husselen op de woensdagmorgen, Rien genoot daar met volle teugen van. Steevast kwam Rien met zijn auto vanaf de Tulpstraat naar ons Park gereden. Tijdens zijn revalidatie vlak na zijn herseninfarct gaf hij aan dat hij er alles aan deed om weer te kunnen tennissen. Dat kenmerkte zijn optimistische inslag, later zag hij in dat die mogelijkheid er niet meer in zat.

Hij kon genieten van de gezelligheid die er heerste op de tennisbaan. Wij hebben Rien leren kennen als een sportief en rustig bescheiden persoon. Tot op hoge leeftijd heeft hij volleybal en zijn geliefde tennissport op een goed niveau kunnen beoefenen. Ook als vrijwilliger heeft hij jaren op de donderdagmorgen geholpen om ons park en paviljoen op orde te houden.

Met het heengaan van Rien verliezen wij een zeer gewaardeerd sportief lid.

Onze gedachten gaan uit naar zijn echtgenote Trees en zijn kinderen Frank en Ineke, Karin en Arjan, Mark en Mariëlle, kleinkinderen familieleden vrienden en kennissen. Wij wensen hen veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

Namens bestuur en alle leden TV De Hopbel.

Nieuwscategorieën