Padel bij TV de Hopbel

De aanleg van de padelbanen is bijna afgerond! Wij hebben er zin in! Kun jij ook niet wachten om kennis te maken met padel? Je moet nog even geduld hebben.... 7 november as. worden onze padelbanen officieel in gebruik genomen!

Wat is padel?
Padel is de snelst groeiende sport in Nederland en enorm leuk voor spelers van alle leeftijden. Padel is een racketsport met veel kenmerken van tennis en squash. Deze combinatie zorgt voor snelle en spannende rally’s. Het spel wordt gespeeld als dubbelteam op een veld dat is omgeven door een glazen wand en een hekwerk. Het spel wordt gekenmerkt door snelle actie waarbij reactievermogen en inzicht belangrijk zijn. Padel is in Spanje en Zuid-Amerika razend populair en ontwikkelt zich ook in Nederland tot een serieuze sport met een groeiend aanbod aan competities en toernooien.  Met dit filmpje van de KNLTB krijg je alvast een goede indruk van de padel-spelregels.

Padel bij De Hopbel
Bij De Hopbel zijn de padelbanen aangelegd nabij het terras. Zo is er goed zicht op de padelbanen. Het is namelijk voor toeschouwers erg leuk en dynamisch om naar te kijken. Kijk hier eens naar dit filmpje als voorbeeld.

Ontwerp padelbanen op TV De Hopbel

Voor leden én niet-leden
Padel wordt aangeboden binnen het bestaande lidmaatschap van TV De Hopbel aan leden. Daarnaast is het ook voor niet-leden mogelijk om banen te huren. Op dit moment bekijken we hoe dit georganiseerd wordt.

Het padelveld en -racket
Het padelspel wordt in dubbelspel gespeeld op een terrein van 10 bij 20 meter. Dit terrein wordt door een net in 2 verdeeld. De velden hebben 3 meter hoge glazen wanden (achter- en zijwanden). Aan beide zijden is er een 12 meter lange rastering (metaal), met aan minimum 1 zijde een deur in het midden. Het padelracket is anders dan een racket voor tennis. Het padelracket heeft geen snaren, maar is in zijn geheel van kunststof (carbon, fiber of grafiet). In het racketblad, meestal rond, is een groot aantal gaten geboord zodat je minder last hebt van de luchtweerstand. Lees hier meer.

Meer informatie?
Houd de berichtgeving over padel via deze site of mails in de gaten. Lees hier het nieuwsbericht dat onlangs in het Brabants Dagblad verscheen. Ook kun je je vragen stellen via [email protected]