Jeugd

Wat moet je zoal weten over tennissen bij TV De Hopbel? Hier een aantal dingen voor je op een rij.


Je tennispas (KNLTB pas)

Als je lid bent van TV De Hopbel ben je ook lid van de Koninklijke Nederlandse Tennis Bond (KNLTB). Je krijgt bij aanmelding een KNLTB-pas. Vervolgens krijg je in maart/april een nieuwe KNLTB-pas deze is een jaar geldig. Met je KNLTB-pas heb je toegang tot het tennispark en kun je een baan afhangen. Ook kun je deelnemen aan tennistoernooien en competities van de KNLTB. Je speelsterkte wordt door de KNLTB automatisch bijgehouden en wordt elk jaar op je pas getoond.


Tennislessen
De tennislessen worden bij ons op het park gegeven door Sport Events. Zij informeren je tijdig over de indeling en tijden van de tennislessen. Voor inhoudelijke vragen over de lessen kun je bij je tennisleraar of de tennisschool terecht. Let op: lidmaatschap en tennislessen gaan bij TV De Hopbel samen. Je moet je zowel als lid inschrijven bij TV De Hopbel én je opgeven voor de tennisles bij Sport Events. klik hier voor meer informatie of om je op te geven.

Vrij spelen en tennisbaan afhangen
Op TV De Hopbel kan je met je KNLTB-pas een tennisbaan ‘afhangen’. Je kunt zo lekker vrij tennissen met een vriendje, vriendinnetje of een ouder. Het werkt zo:
Vind een tennismaatje dat ook lid is van TV De Hopbel
Ga naar het afhangbord
Volg de stappen op het bord

Wil je een keer tennissen met iemand die geen lid is van TV De Hopbel?
Dan kan. Neem dan iemand mee als introducé (zie verder).


Toernooien en evenementen voor de jeugd
De tennisschool en de jeugdcommissie organiseren regelmatig toernooien en evenementen voor de jeugd. De evenementen zijn bedoeld voor beginners en gevorderden.


Voorjaars- en najaarscompetitie KNLTB voor de jeugd
Heb je zin om met een TV De Hopbel team wedstrijden te spelen tegen andere clubs? Dan kun je je als lid opgeven voor de jeugdcompetitie. Je speelt dan enkele keren thuis en uit.

Een introducé meenemen
Heb je zin om een keer te tennissen met een vriendje, vriendinnetje of ouder, maar is deze geen lid van TV De Hopbel? Geen probleem, neem hem of haar mee als introducé! De introducé mag maximaal 5 keer geïntroduceerd worden, onafhankelijk door wie hij / zij wordt geïntroduceerd.

Tot slot wat baanregels
Hang netjes een baan af als je vrij gaat spelen
Draag sportkleding en tennisschoenen
Neem geen glaswerk mee de baan op
Loop niet door een ander tennisspel heen, ook niet om een bal op te halen.
Wees sportief en heb vooral veel plezier!


Voor vragen over jeugdactiviteiten bij TV De Hopbel kun je contact opnemen met de jeugdcommissie van TV De Hopbel:  [email protected]

Voor vragen over de tennislessen kun je contact opnemen met Sport Events klik hier